Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Bolu'da Meydana Gelen 4.8 Büyüklüğündeki Deprem İstanbul ve Ankara'da da Hissedildi


Bugün Bolu Merkez’de meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde de hissedildi. Depremin derinliği 8.13 kilometre olarak belirlendi ve AFAD, olumsuz bir durumun olmadığını açıkladı. Bolu Valiliği ve Belediye Başkanı da aynı şekilde herhangi bir hasarın veya yıkımın söz konusu olmadığını bildirdi.

Bolu’nun kuzeyinde bulunan bir fay hattında meydana gelen deprem, şehirde yaşayanların korkulu anlar yaşamasına neden oldu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, depremin şiddetli olduğunu ve birkaç kişinin panikleyerek balkondan atladığını söyledi. Ancak, herhangi bir ağır hasar veya yıkım raporu gelmedi.

Düzce Valisi Cevdet Atay da depremin Düzce’de de hissedildiğini ve okullarda eğitime bugünlük ara verildiğini açıkladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise depremin neden olduğu herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmadığını ve ülkeyi ve milleti tüm afetlerden koruması için dua ettiğini belirtti.

Deprem, Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle sık sık depremlere maruz kalan bir ülke olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Bu nedenle, deprem gibi doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve önceden tedbirler almak büyük önem taşıyor.