Hot Posts

6/recent/ticker-posts

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Depremde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Resmi Rakamların İki Katı

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Babacan, depremde ölü sayısının resmi rakamların iki katı olduğunu iddia etti.

Babacan, Halk TV'de yayınlanan "Liderin Sofrası" programına konuk oldu ve çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu. Depremden etkilenen bölgede ölü sayısının resmi rakamların iki katı olduğu inancının yaygın olduğunu belirtti. Bölgede gömülü olan insan sayısı hakkında yerel yetkililerden bilgi aldıklarını ve bunu resmi olarak açıklanan rakamlarla karşılaştırdıklarını ve aralarında ciddi bir boşluk olduğunu anlattı.

Babacan, depremden etkilenenlere konut sağlama vaadine de dikkat çekerek, konutların şu anki bir yıl olan vaadin aksine altı ay içinde yapılabileceğini söyledi. Konut inşa etme maliyetinin hükümetin tahmin ettiğinden çok daha düşük olduğunu ve etkilenenlere ücretsiz konut sağlayabileceklerini iddia etti.

Babacan, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili olarak, Millet İttifakı'nın altı taraf arasında tam bir anlaşmaya varamadıkları için İstanbul Sözleşmesi'ne dönüş hükmü içermediğini açıkladı. Millet İttifakı'nın 6/6'lık bir uzlaşı gerektirdiğini, bir parti bile bir politikaya şiddetle karşı çıksa bile ortak politikalarına dahil edilmeyeceğini belirtti.

Özetle Babacan, depremlerdeki can kayıplarından, depremzedelerin barınmasına, İstanbul Sözleşmesi'ne kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.