Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Erdoğan Ve 'Adamları' Yargılanıyor

Hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu, Türkiye'deki cumhurbaşkanı ve bakanların seçim yasaklarına rağmen temel atma ve açılış törenlerini sürdürdüğünü belirterek, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu. Eminağaoğlu, propaganda yasağı başvurusunda bulunarak, cumhurbaşkanı ve bakanların yasal mevzuata uymalarını ve seçim yasaklarının uygulanmasını istedi.

YSK'nin seçim takvimine ve yasal mevzuata işaret eden dilekçede, cumhurbaşkanlığı seçimi için propaganda döneminin başlangıç tarihinin 31 Mart 2023 olduğu ve sona erme tarihinin 13 Mayıs 2023 saat 18.00 olduğu belirtildi. Bu nedenle, cumhurbaşkanı ve bakanların 31 Mart tarihinden itibaren yasaklara uymaları gerektiği ifade edildi.

Eminağaoğlu'nun dilekçesinde, görevdeki cumhurbaşkanının anayasaya ve yasalara aykırı davranışlarını sürdürdüğü ve hak ihlallerine neden olduğu ifade edildi. Ayrıca, YSK'nin cumhurbaşkanının da propaganda yasağı kapsamında kaldığı yönündeki Anayasa Mahkemesi kararını görmezden geldiği belirtildi.

Eminağaoğlu, AKP'nin seçim sürecinde tüm devlet olanaklarını kullandığını, cumhurbaşkanı ve bakanların adaylıklarının kabul edildiğini ve şimdi de cumhurbaşkanının sınırsız propaganda olanağına sahip kılındığını söyledi. Bu durumun hukuk devleti ve parti devleti haline gelinmesine neden olduğunu ifade eden Eminağaoğlu, YSK'nin bu durumu önlemesi gerektiğini belirtti.