Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Istanbul Mahkemesi, TRT'nin belirli TV dizilerine ödediği paralar ve Bilal Erdoğan ile TRT arasındaki ilişkiye ilişkin haberlere erişim engeli kararı aldı

İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın TRT'nin bazı dizileri için ödediği paralara ilişkin açıklamalarına yer veren haberlere erişim engeli kararı aldı. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın talebiyle alınan kararda, söz konusu haberlerin kişilik haklarını ihlal ettiği belirtildi.

CHP'li Karabat, daha önce yaptığı açıklamalarda TRT'nin AKP ideolojisi doğrultusunda toplumu dönüştürmek istediğini, bu görevi takip eden kişinin ise Bilal Erdoğan olduğunu belirtmişti. Karabat, yapımcıların neredeyse tamamının AKP ile bağlantılı olduğunu ve TRT'nin ödediği rakamları açıklamıştı.

Ancak, erişim engeli kararının ardından Karabat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bilal Erdoğan'ın avukatları tarafından talep edilen ve mahkemece verilen erişim yasağı kararına saygılıyım. Ancak, gerçeklerin ortaya çıkmasından korkanlar, erişim yasağı kararı alsalar da gerçekleri örtbas edemezler" ifadelerini kullandı.