Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile Önemli Bir Görüşme Gerçekleştirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Çin Cumhurbaşkanı Şi Jinping ile gerçekleştirdiği uzun ve anlamlı telefon görüşmesi hakkında açıklama yaptı. Görüşmenin Kiev'in inisiyatifiyle gerçekleştiğini belirten Çin Dışişleri Bakanlığı, bu görüşmenin ikili ilişkilerin gelişmesine güçlü bir ivme kazandıracağına inandıklarını açıkladı.

Başkan Zelenskiy, görüşmede Çin'in olağanüstü başarılarını övdü ve Şi Jinping'in liderliğinde ülkenin çeşitli zorluklarla başarılı bir şekilde başa çıkacağına olan güvenini dile getirdi. Ayrıca Ukrayna'nın "tek Çin" politikasına bağlı kalmaya devam edeceğini ve Çin ile çok yönlü işbirliğini ve barışı korumak için ortak çalışmayı umduklarını belirtti.

Görüşmede ayrıca Çin'in Ukrayna'ya yaptığı insani yardım için teşekkür eden Zelenskiy, ülkenin barışın yeniden tesis edilmesinde ve krizin diplomasi yoluyla çözülmesindeki önemli rolünü memnuniyetle karşıladı. Tarafların Çin-Ukrayna ilişkileri ve Ukrayna krizi hakkında görüş alışverişinde bulundukları ve telefon görüşmesinin neredeyse bir saat sürdüğü açıklandı.

Ukrayna'nın Çin ile ilişkileri, son yıllarda giderek daha önemli hale geldi. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2021 yılında 15 milyar doların üzerindeydi. Ayrıca, Çin, Ukrayna'ya yatırım yaparak, özellikle altyapı ve tarım sektörlerinde işbirliği yaparak Ukrayna'nın kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.