Hot Posts

6/recent/ticker-posts

AFAD Yine Mağdur Ediyor: Depremzedeyi Çadırdan Attılar

Hatay'da 6 Şubat depremlerinde meydana gelen yıkımın ardından, depremzedelerin barınma sorunu hala devam etmektedir. Yetkililerin yetersiz müdahaleleri nedeniyle yaşanan mağduriyetler, son olarak AFAD'ın çadırları geri almasıyla devam etmektedir.

Hatay'da her 2 binadan birinin yıkıldığı ve depremin ardından arama kurtarmanın geç ulaştığı birçok yurttaş, günlerce sokaklarda kalmak zorunda kalmıştı. Barınma sorunu yaşayan depremzedeler için kurulan çadır kentlerin de koordinasyonsuzluk nedeniyle kaldırılması, mağduriyetleri artırdı.

AFAD'ın Orhanlı çadır kentinin konteyner kent yapılacağı gerekçesiyle boşaltılmasına karar vermesi, depremzedelerin tepkisine neden oldu. Depremzedeler, konteyner kentten evi az hasarlı olanların yararlanamayacağı bilgisinin verilmesiyle şaşkına döndü. Birçok depremzedelerin evleri az hasarlı şekilde rapor edilmesine rağmen yıkılan duvarlarını göstererek "Biz bu eve nasıl gireceğiz" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Depremzede Gülcan Eşki, AFAD'a tepki göstererek "Zaten yorgunuz. Her seferinde yeni bir düzen kurmak zor oluyor. Neden hâlâ koordine edilemiyor? 15-20 günde bir çadır taşınır mı?" şeklinde konuştu. Depremzede Seval Çobanoğlu da çadırların boşaltılması için önceden haber verilmediğini ve evine az hasarlı raporu verilmesine rağmen duvarlarının yıkık olduğunu belirterek, sonumuz ne olacak bilmiyoruz" dedi.