Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Erzurum'da İBB Başkanı İmamoğlu'na Saldırıya Karışan İstihbaratçı Provokatörün İfadesi Ortaya Çıktı

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'na düzenlenen taşlı saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. Gözaltına alınan ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından sözleşmesi feshedilen Piyade Uzman Çavuş Akif Keleş'in ifadesi ortaya çıktı.

Keleş, 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde, saldırı anında karşı taraftan bazı kişilerin zafer işareti yapması nedeniyle sinirlendiğini ve tepkisini sözlü olarak dile getirdiğini belirtti. "Burası Erzurum, burada zafer işareti yapamazlar" şeklinde bağırdığını ve hakaret içerikli kelimeler kullanmadığını söyledi. Ayrıca elindeki demir paraları insanlara zarar vermeyecek şekilde fırlattığını ifade etti.

Keleş, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ve pişman olduğunu dile getirerek, adli kontrol tedbirinin reddedilmesini talep etti.

Şu ana kadar gözaltına alınan 15 kişi adli kontrolle serbest bırakılırken, soruşturma devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu da saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu saldırı sadece bana değil, demokrasiye, halkın iradesine yapılmış bir saldırıdır" ifadelerini kullanmıştı.