Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Octopus Energy CEO'su: Yapay Zeka İnsanlardan Daha Zeki!


Octopus Energy, yapay zeka teknolojisinin iş dünyasındaki potansiyelini gösteren bir örnek olarak öne çıkıyor. Şirketin CEO'su Greg Jackson, yapay zekanın şirketin müşterilerden gelen e-postaların üçte birinden fazlasını yanıtladığını ve 250 kişilik bir iş gücünü yerine getirdiğini açıkladı. Yapay zeka tarafından yazılan e-postaların yüzde 80 müşteri memnuniyeti sağladığına dikkat çeken Jackson, bu oranın yetenekli ve eğitimli kişilerin elde ettiği yüzde 65’lik başarı oranından daha yüksek olduğunu vurguladı.

Ancak, Jackson teknolojinin hızla gelişmesinin de ürkütücü olabileceğini ve kötü niyetli aktörler tarafından kullanılabileceğini belirterek hükümetleri varoluşsal riskleri önlemek için hızlı hareket etmeye çağırdı. Bununla birlikte, yapay zekanın Octopus'ta işten çıkarmalara neden olmayacağını ve insanların yerini almayacağını da sözlerine ekledi.

Octopus Energy'nin yapay zekâ teknolojisini kullanarak müşteri memnuniyeti oranlarını arttırması, enerji sektörü gibi geleneksel sektörlerin de Endüstri 4.0 dönüşümüne ayak uydurması gerektiğini gösteriyor. Bu gelişmeler, iş dünyasında yapay zekanın önemini arttırırken aynı zamanda endişeleri de beraberinde getiriyor.