Hot Posts

6/recent/ticker-posts

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Hakkında İddianame Hazırlandı


TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sosyal medyada AKP'li troller ve İYİ Partili bazı isimler tarafından hedef gösterildikten sonra hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Şimdi ise Yanardağ hakkında iddianame hazırlanarak 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'suç ve suçluyu övmek' suçlamalarıyla hapis cezası isteniyor.

14 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Merdan Yanardağ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştır. İddianamede, Yanardağ'ın 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2-1. cümle, 7/2-2. cümle ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 215/1, 218/1 maddelerinden cezalandırılması talep edilmektedir.

Merdan Yanardağ, TELE1'de yayınlanan '4 Soru 4 Yanıt' programında AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamalarını yorumlayarak AKP'nin yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğunu anlatmıştır. Ancak bu yayının ardından İYİ Parti tarafından montaj videolar ve kumpaslarla hedef gösterilmiştir.

Yanardağ'ın programdaki ifadeleri sosyal medyada montajlanarak bağlamından koparılmış ve 'Öcalan'a övgü' iftirasıyla servis edilmiştir. İYİ Parti'nin üst düzey yöneticilerinin girişimiyle sosyal medyada büyük bir operasyon düzenlenmiş ve Merdan Yanardağ ile TELE1'e karşı linç kampanyası başlatılmıştır.

İYİ Parti'nin sözcüsü Kürşad Zorlu, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır ve birçok milletvekili ve parti yöneticisi Merdan Yanardağ hakkında linç kampanyası yürütmüştür. Bu süreçte Yanardağ hakkında 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla soruşturma başlatılmış ve tutuklanmıştır.